To je mirna, svestrana i odiše bojama: klasična plava. Dakle, nije ni čudo što je Pantone nazvao nijansu Boja godine za 2020. Gotovo više od bilo koje druge boje, plava djeluje sa svim stilovima dekora i odličan je akcent ili dominantna boja. Prema Pantoneu, “ova trajna plava nijansa naglašava našu želju za pouzdanim i stabilnim temeljem na kojem ćemo graditi dok prelazimo prag u novu eru.”

Dugo smatrani odmornim, klasični plavi tonovi pomažu u stvaranju soba koje odišu osjećajem mira i opuštenosti. Plava se često doživljava kao „prijeteća boja koja može izgledati konzervativna i tradicionalna. Pantone napominje da ljudi možda gravitiraju ka sigurnim i smirenim bojama kao kontrapunkt tempu života i rasi tehnologije.

Regardless of why they else they gravitate toward blue; people have long loved shades of blue for making their homes more calm and serene. Painting your walls in Classic Blue is the most obvious way to add the color to your home, but there are other routes to incorporating it into your home too.

Nekada se u modnom sektoru govorilo da je vrlo teško miješati nijanse plave, ali srećom, ta stara maksima to ne vrijedi. Ova postavka tvrtke Calligaris ima obilje plave boje – u raznim nijansama uključujući klasičnu plavu. Dvokrilni prostirki obložen je mornarsko plavim kaučem postavljenim uz zid koji kombinira dijelove mornarice i klasičnog bluesa. Geometrijski uzorak pokriva donji dio i čvrste klasične plave boje za gornji dio.